Фонд от 1 000 000 лева помага на малките и средни предприятия

Фондът „NOVA възможност за теб” продължава да помага на малкия и среден бизнес у нас. Той е на стойност един милион лева. А неговата цел е да се популяризира дейността на сто български компании.

Фондът „NOVA възможност за теб“ - втори шанс за малкия и среден бизнес

Емилия Колева е мениджър в малка био мандра. В края на миналата година те започват да предлагат на пазара качествени и чисти млечни продукти. Пандемията обаче се превръща в заплаха за компанията. Тогава те се обръщат към NOVA.

„Кандидатствахме за фонда, за да достигнем до една по-широка аудитория. В момента, в който душите ни бяха свити, дойде като заряд.” Споделя Емилия.

Кампанията на NOVA успява да помогне на мандрата да привлече по-голям интерес.

„Важно е хората да виждат, че онова, което правим, се прави с ръце и с много старание. Това е най-важното за нас. Да съхраним традицията в производството на българските био млечни продукти.”, обясни Емилия.

Над 1000 фирми кандидатстваха за "NOVA възможност за теб"

Сред най-тежко засегнатите браншове се оказа и търговията с недвижими имоти, където много от служителите не работят на заплата, а чрез комисионна. Във фирмата на Антон Андонов също усещат удара на пандемията.

„Фондът “NOVA възможност за теб” на NOVA дойде в най-подходящия възможен момент за нас. Ние имахме нужда от подкрепа, с която да повярваме, че нас ни очакват добри дни и занапред.”, разказва Антон.

Тази възможност може да окаже положително влияние върху развитието на компанията.

„Получихме възможност да рекламираме в национален телевизионен ефир - нещо, което ние като фирма не можем да си позволим. Никой до този момент не е правил подобен жест за фирми като нас.”, казва още той.

NOVA и "Нетинфо" подкрепят българските фирми с 1 милион лева

Милка Кънева е директор на частен колеж във Варна. Специалностите, които предлагат, са различни - здравни услуги, козметика, фризьорство, туризъм и други. И докато пандемията оказва тежък ефект върху хората, фондът вдъхва нова доза мотивация.

„Появата ни на телевизионния екран вдъхна някакъв кураж, увереност у хората. Фактът, че NOVA предпочете нас, е гордост, удовлетворение.”, смята тя.

Благодарение на кампанията на NOVA, интересът към колежа вече се увеличава.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.