Депутатът Делян Пеевски предостави 2000 бързи теста за населението на курортния град

След дарение от Делян Пеевски, масовото тестване в Банско започва утре. Депутатът предостави 2000 бързи теста за населението на курортния град. Масовото тестване трябваше да започне в средата на тази седмица. Заради липса на консумативи, обач,е изследването беше отложено.

1000 теста за COVID-19 ще бъдат направени на рисковите групи в Банско

Тестовете бяха транспортирани до Банско от кмета на Белица Радослав Ревански, който координира дарителската кампания на Делян Пеевски в страната.

"Стартирахме тази процедурапреди дни и имаме късмета и щастието да предоставим тези тестове. Също и  да предам специални поздрави на кмета и на жителите на общината от господин Пеевски", заяви той.

Компании и частни лица продължават да даряват за борбата срещу COVID-19

Така масовото тестване в Банско вече може да започне. Първи, още утре сутринта, през изследвания ще преминат хората от първа линия.

"Уведомяваме обществеността и гражданството, че вече разполагаме с голям брой тестове, поетапно, постепенно, след неделя и понеделник, вече през личните лекари ще създадем организация. Всеки, който има желание и намерение, да се изследва", заяви кметът на Банско Иван Кадев.

Дарението не е първото от Делян Пеевски за областта. Респиратори, защитни облекла и бързи тестове депутатът вече е предоставил на болниците в Разлог и Благоевград, помощ е получила и болницата в Гоце Делчев.

ПРОУЧВАНЕ: COVID-19 промени нагласите на обществото

"Банско е моторът на икономиката за нашия регион. Силно се надявам час по-скоро да мине проблемът със заразата и Банско да се превърне в онова курортно градче, което си беше", надява се кметът на Белица.

Всеки, който желае да се подложи на тест в Банско, трябва първо да се свърже с местния щаб, за да бъде включен в графика, който ще се спазва стриктно, за да не се получават струпвания на хора пред поликлиниката.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!