Мерките се предприемат, за да се избегне струпването на хора

В периода 13 - 15 април включително общинските пазари ще работят и хората ще могат да си напазаруват плодове и зеленчуци за празниците.

Пазарите и цветните борси не работят, РЗИ наложи глоби на няколко магазина

Прави се организация нереализираната продукция на родните производители да се изкупи за нуждите на "Социалния патронаж". От 16 април (четвъртък) общинските пазари обаче ще затворят наново до второ нареждане.

Мерките се предприемат, за да се избегне струпването на хора по време на големия християнски празник Великден. Общинската охрана и общинската полиция ще съдействат за въвеждане на новата ограничителна мярка.

В понеделник на Женския пазар в София дрон следи от високо за това дали се спазват всички препоръки. Пазаруващите трябва да стоят на разстояние един от друг и да носят предпазни маски.

„Пускаме хората на групи, спазваме разстоянието от два метра. Нарушителите се предават на полицията", каза дирекция „Аварийна помощ и претенция“.

Шефът на Женския пазар заяви за NOVA, че са прекратени договорите на трима търговци, които не са спазили мерките.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!