Депутатът благодари на медиците и приятелите си за подкрепата

Първият заразен с коронавирус депутат - д-р Хасан Адемов, вече е излекуван и е у дома. Пред NOVA той разказа за сблъсъка с болестта.

Нa 31 мaрт нaрoдният прeдcтaвитeл  дaдe пoлoжитeлнa прoбa зa СОVID-19. Дeн пo-къcнo влезе в болница. За състоянието му до този момент не разкриваха нищо официално. Днес, след като вече е изписан, разказа през какво е преминал. 

Има народен представител с коронавирус (ВИДЕО)

"Никой не искам да минава през този ад. За мен това е изключително неприятно заболяване", каза Адемов.

Разказва и за симптомите, които са го съпътствали. "При мен доминираше температура и кашлица. При други има и други оплаквания - задух, мускулни болки, болки в гърлото. На базата на симптомите лекарите подбират лечение. Мен ме лекуваха, с каквото и останалите. Не искам да влизам в детайли. Изкуство е лекарят да подбере конкретната терапия. Всичко това, което беше направено за мен, се прави за всички", поясни депутатът.

Специално д-р Хасан Адемов благодари на всички лекари, които са се погрижили да оздравее. В социалните мрежи той изрази благодарност и на бизнесмена Кирил Домусчиев. 

"Той ми се обади, за да ме успокои. Неговата подкрепа беше логистична. Пожела ми бързо оздравяване. Обясни ми, че е осигурил на ВМА необходимите препарати", сподели Адемов.

Хасан Адемов направи и призив към българите. "Празници винаги ще има, стига да можем чрез здравето си да превърнем делниците в празници", сподели той.

След като карантината мине, Хасан Адемов е готов да се върне на работното си място с нови сили, преминал през всичко онова, което на нас ни се струва най-страшно в този момент.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!