Това стана ясно на извънреден брифинг в Министерския съвет

Няма радиация от  АЕЦ "Чернобил" във въздуха над България. Това стана ясно на извънреден брифинг в Министерския съвет. В него участваха ген. Венцислав Мутафчийски, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов и проф. Христомир Брънзов, директор на НИМХ. 

„Прословутият пожар в Украйна вече е погасен”, заяви главен комисар Николай Николов. „Стойностите на радиационния гама фон са в нормалните за страната граници”, увери още той.  

"Чернобил" - трагедията, променила човечеството (ГАЛЕРИЯ)

 

 

„Нивата на радиация са толкова ниски, че не могат да бъдат засечени от уредите", заяви проф. Христомир Брънзов. Във връзка сме са нашите колеги от Украйна, Молдова и Румъния. Знаеме какво става и няма никаква опасност в момента", добави той.

Обляха пожара край Чернобил с близо 400 тона вода (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Въздушният пренос е от Украйна към България, но системата показва, че това, което ще пристигне, е толкова малко, че няма да бъде отчетено”.

 

 

Дим от пожарите около Чернобил обгърна Киев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Голям пожар бушува на километър от електроцентралата в Чернобил

КАДРИ ОТ ДРОН: Какво е останало от призрачния град край "Чернобил" (ВИДЕО)

Историята на съпрузите от Чернобил, която трогна целия свят

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.