Полицията задържа 27-годишен жител на село близо до Киев, заподозрян за подпалването на огъня

Украинските пожарникари хвърлиха почти 400 тона вода в опит да потушат горския пожар, избухнал в затворената зона около бившата ядрена централа в Чернобил. Вече десето денонощие обаче огнеборците не могат да спрат разпространението на пламъците. Това съобщи днес украинската държавна служба по извънредните ситуации, цитирана от DarikNews.bg

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Все още горят тревите и горската постеля в отделни огнища на територията на три лесничейства. В гасенето участват 366 души с 88 единици техника, включително три самолета Ан-32П и три хеликоптера.

По данни на спасителните служби радиационната обстановка в Киев и областта е стабилна, а експозиционната доза и съдържанието на радиоактивни вещества във водата не надхвърлят допустимите стойности.

Полицията задържа 27-годишен жител на село, разположено недалеч от Киев, заподозрян в подпалването на пожара. Образувано е наказателно дело и случаят се разследва.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.