Проверка започна и Държавна агенция за закрила на детето

800 лева е била цената, която е платена за заснемането на скандалния клип в Съдебната палата. Разпоредената проверка от Данаил Кирилов трябва да установи кой и на какво основание е дал разрешение на видеото оронващо престижа на съдебната власт. Паралелно проверка започна и Държавна агенция за закрила на детето

МУЗИКАЛЕН КЛИП В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА: Правосъдният министър нареди проверка

„В това видео вземат участие две малолетни деца. Видимата им възраст е на около 10 години. Те са били наети да участват, като са извършени договорни отношения между фирмата продуцент и родителите на децата. От компанията обясниха, че категорично са спазили закона и са се сдобили с декларация за съгласие от родителите на децата. Те са били на място през цялото време на снимките“, обясни гл. секретар на ДАЗД Теодора Иванова.

Тя допълни, че други органи ще извършват проверка, как снимките на децата участвали в клипа са попаднали в социалните мрежи.

Заснеха скандален клип с разголени момичета в Съдебната палата (ВИДЕО)

„Като родител и държавен служител смятам, че има нарушаване на правата на децата независимо, че има подадена такава декларация. Въпросът който стои пред нас е дали тази декларация не е в разрез с родителската отговорност. Ако бъдат установени нередности ще има и санкции за двете страни“, допълни Иванова.

Гледайте целия разговор във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.