С него бяха вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-регионалният министър Николай Нанков

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков инспектираха строителството на магистрала „Европа” в района на Сливница.

„Това е четвъртата инспекция за последните 7-8 месеца, когато стартира строителството по магистрала „Европа” – най-натоварената връзка по европейския транспортен коридор Ориент/Източно Средиземноморие – Централна Европа. Тук е основният транзитен трафик през България”, докладва Николай Нанков. По думите му 60% от проекта е готов. Предстоят сертификати за няколко от подучастъците.

В участъка в района на Сливница ще има 11 големи съоръжения – един мост, пет надлеза, три селскостопански надлеза, два подлеза. Ще има и два големи пътни възела към града.

 „Крайният срок за приключване беше май 2021, но ще сме готови есента”, допълни зам.-министърът.

„Тези ЛОТ-ове ще станат за Нова година, който иска да ходи на бар на ресторант в Белград, да може да ходи, дай Боже дотогава всичко да е минало”, коментира премиерът.

Към момента работниците на магистралата получават заплатите си редовно, стана ясно от разговора им с премиера.

 

173 млн. лева за малките фирми със спад от поне 20% в оборота (ВИДЕО)

 „Целта е да стигнем до най-малките, до най-уязвимите и да им окажем помощ. По-големите, тези, които имат резерви, те могат да ползват и кредити, те могат да се преструктурират, те могат да търсят други варианти за бизнес. Малките не винаги са толкова маневрени. Там границата между стопанските показатели и социалната катастрофа понякога е много къса. Една унищожена малка фирма, понякога означава цяло семейство безработни”, коментира от своя страна вицепремиерът Томислав Дончев. Затова била предложена и мярката в подкрепа на малкия бизнес, който да бъде подпомогнат със 173 млн. лева.  

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.