Те искат да отворят външните части на обектите си

Протест на собственици на питейни заведения. Браншът настоява при строги мерки за безопасност да отворят външните части на техните обекти. Недоволните заявиха, че са пред фалит и няма как да изхранват семействата си. Нямат нито яснота, как ще работят нито помощ от държавата.

Какви мерки предлагат ресторантьори и хотелиери, за да оцелее браншът в кризата?

Собственици на питейни заведения в казанлъшко, заявиха, че ги очакват тотални фалити. Липсата на яснота, кога ще отворят, обуславя и тяхното решение да излязат на протеста. Имат и предложение за това какви могат да бъдат мерките, помощта и как да отворят заведенията си съвсем скоро.

Съдържателите на кафенета и ресторанти предлагат и мярката 60/40 да действа, когато отворят самите заведения, за да могат да се възползват от нея.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!