В Световния ден на авторското право актрисата Яна Маринова бе гост в студиото на „Събуди се“, за да опита си по темата, свързан с филма „Диви и щастливи“

Разпокъсана на четири части и в лошо качество – така Яна Маринова, Александър Сано и режисьорът Мартин Макариев намериха последната си кинорожба „Диви и щастливи“ в международен пиратски сайт.

​Филмът „Диви и Щастливи“ жъне успехи в чужбина

„Подава се сигнал към ГДБОП. Попълват се всички необходими документи, за да се установят авторските права и за по-малко от 12 часа филмът беше свален. Просто българин, живеещ във Франция, решил да открадне нещо, което едни други хора притежават. Пуснал го е в пиратски сайт. Но да видиш този филм, който си създал с възможно най-доброто качество по международните стандарти и с който се бориш с добрите кинопродукции, за да бъдеш избран за международно разпространение и накрая да го видиш качен в този вид…е меко казано обидно“, споделя Яна Маринова.

Премиера на „Диви и щастливи” в Република Северна Македония

„Вложихме всичките си средства във филма. Това е нашата инвестиция. Отделно спонсорите и международните разпространители, които са част от бюджета на този филм. Ако не възвърнем поне някаква част от тези средства, не можем да ги вложим в следващия си проект. И тук не говоря за заплати.“

„Заради разрастването на пандемията прекратихме световното турне на филма и се върнахме преждевременно от САЩ на 17 март. Пропуснахме градове като Сан Франциско и Бостън. Трябваше да посетим още Дания, Испания, Норвегия, Иран. Не знаем дали някога ще успеем да осъществим турнето. Но филмът „Диви и щастливи“ може да закупен онлайн от: neterra.tv.", пояснява актриста.

Какво обича да гледа Яна Маринова в компанията на своя син Никола, за дните по време на социалната изолация и по какви нови проекти работи, гледайте във видеото на „Събуди се“.

 Екипът на„Диви и щастливи“ благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната стратегия „NOVA подкрепя българските филми“. Медийни партньори са още: БГ Радио, NRJ и City Radio&TV.