„Диви и Щастливи“ е един от най-гледаните български филм за 2019 година

След успеха пред родна публика филмът „Диви и Щастливи“ продължава своя път на голям екран и в чужбина. Романтичната екшън комедия е първият български филм с широко разпространение по кината в Република Северна Македония. Актьорите и продуценти Яна Маринова и Александър Сано ще представят „Диви и Среќни“ (превод на македонски език) пред публика на официална галапремиера на 13ти февруари в кино Cineplexx в Скопие. На събитието са поканени актьорите от най-популярния македонски сериал “Преспав“, в който участва и самата Яна Маринова. Предварителна продажба на билети ще стартира на 6ти февруари, а филмът ще се радва на многобройни прожекции в Скопие и Битоля.

Трейлърът на „Диви и Среќни“ се върти от декември месец в кината, а интересът към филма е голям. „Македонската публика харесва Яна Маринова, добре познават и Александър Сано от „Под прикритие“. Досега не сме имали български филм, който да привлече вниманието на кината у нас.“ – коментират от маркетинг екипа на Cineplexx.

„Постоянно ни звънят представители на български общности в различни градове от държавите в Европа. Досега успяхме да организираме и лично да посетим прожекции в Лондон, Единбург,  Виена, Кьолн, Мюнстер и Франкфурт.  Турнето в Германия продължава с Берлин на 7.02, Бремен 8.02 и Хамбург на 9.02, а много скоро ще обявим датите и градовете в САЩ.“ – казва Александър Сано.

„Навсякъде се радваме на бурни овации и много любов от страна на българите в чужбина. Бихме искали да посетим колкото се може повече градове от Европа и Америка“ – добавя Яна Маринова.

Зрителите определят романтичната екшън комедия като „чисто забавление“ и „различен от всички български филми до момента“.  В големите градове в България, най-вече в кината Cinema City и Арена, все още има прожекции за онези, които още не са успели да го гледат.

Продукцията е дело на екипа Яна Маринова и Александър Сано като продуценти и Мартин Макариев – режисьор и изпълнителен продуцент. Сценарият е на Борислав Захариев. Първият им филм „Привличане“ разби боксофиса през 2018 г.

В историята за две жени, които успяват да си повярват достатъчно, за да направят полицията „дива и щастлива“ участват Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Дария Симеонова, Базил Айденбенц, Калин Врачански, Явор Бахаров, Асен Блатечки, Койна Русева, Ицо Хазарта, Пламен Манасиев, Теодора Духовникова и много други.

Филмът се реализира в РС Македония с подкрепата на Министерство на външните работи на Република България.

Екипът на„Диви и щастливи“ благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната стратегия „NOVA подкрепя българските филми“. Медийни партньори са още: БГ Радио, NRJ и City Radio&TV.