Кристиан Николов помете колата на журналиста навръх Великден

Кристиан Николов, обвинен за тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, няма да обжалва постоянния си арест. Преди 5 дни градският съд отказа да го пусне на свобода, предаде БТА.

Гешев: Катастрофата с Милен Цветков се използва от определени кръгове за пропагандна кампания

Адвокатът на Николов заяви, че няма да обжалват и ще съдействат на разследващите по процеса. Тогава съдия Мина Мумджиева записа в мотивите към решението си, че може да се направи обосновано предположение, че Николов е предизвикал катастрофата.

РАЗКАЗ ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Говори жената, подала сигнал до 112 за катастрофата с Милен Цветков

До това предположение се стига на база доказателствата - собствеността на автомобила и показанията на очевидците. Съдът сметна, че Николов е съзнавал риска, който поема след приема на четирите вида упойващи вещества. Но няма данни той да има психични проблеми.

Когато деецът не желае общественоопасни последици или не би искал да настъпят, но нарушава правилата за движение, се счита, че съзнателно ги допуска, т.е. има евентуален умисъл, записа тогава в мотивите си съдия Мина Мумджиева.

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО ПО СЛУЧАЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.