Това сподели състезателката по художествена гимнастика в „Говори с Ива”

Катрин Тасева вярва в доброто и е готова да помогне. Националната състезателка по художествена гимнастика Катрин Тасева дари топката си от Световното първенство в Баку, за да подкрепи 13-годишния Калоян, който страда от тежко онкологично заболяване.

„Не веднъж съм се включвала в такива благотворителни кампании и за мен не е трудно да се разделям с такива вещи. Бих се разделила с подобни неща, за да помогна на някого. Радвам се, че има и други български спортисти, които са се включили в тази кампания. Надявам се да успеем да помогнем на Калоян”, сподели състезателката по художествена гимнастика пред Ива Софиянска-Божкова.

„Говори с Ива“: Рени - за живота по време на изолация

В „Говори с Ива” Катрин Тасева разказа и какви са основните и занимания по време на карантината. „Доста трудна за един спортист е създалата се ситуация. Аз съм вкъщи, както надявам се и повечето хора. Като тренировка правя всичко, което е възможно в домашни условия. По никакъв начин обаче тя не се доближава до нормалните ни занимания, но се старая”, каза тя.

Състезателката посочи, че е щастлива, че олимпийските игри в Токио бяха отменени. „Би ми се отразило доста добре. Ще имам възможност да изработя по-добре съчетанията си”, сподели Тасева. След игрите тя е планирала да се откаже от състезателната си кариера. „Всеки трябва да знае кога да спре. Олимпиадата беше моята крайна цел”, обясни Катрин.

„Говори с Ива”: Миро - за вярата, спасението и таланта

Влогърката създаде приложение, за да е по-близо до феновете си (ВИДЕО)

Повече гледайте във видеото.