Двама от заболелите починаха в понеделник

Застрашително се увеличава броят на заразените с коронавирус във Видинско и те вече са 154. Заболели има в три дома – два старчески и един за настаняване на деца и младежи с умствени увреждания.

Още четирима починали с COVID-19, 1652 са потвърдените случаи у нас

В дома във видинското село Гара Орешец, където има над 20 потвърдени случая, само в понеделник са починали двама души с коронавирус. В старческия дом в Кула положителни проби са дали 17 души. Много от тях са домуващи. Вчера част от хората са изведени и настанени в болнично лечение.

Починаха двама от заразените в огнищата на коронавируса във Видинско

"В момента състоянието на трима от дома, които са с положителни проби, е сравнително добро. Един от заразените, който е във видинската болница, се влошава", каза кметът на Димово Светослав Славчев.

Жителите на Гара Орешец са притеснени от ситуацията, тъй като повечето от тях са възрастни. Кметът Юлиян Симеонов обаче не смята, че селото трябва да бъде затворено.

Какво е състоянието на заразените с COVID-19 във Видинско?

"Направихме всичко, за да ограничим заразата. Вече няма положителни проби сред персонала. Те се научиха да пазят както себе си, така и жителите на селото. Четири повторни проби са отрицателни", обясни той.

За съжаление някои от починалите от дома нямат близки и ще се наложи да бъдат погребани от общината.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.