Само за тази година това е втори арест за Румяна и Деница Тодорови

Адвокатка от Враца и дъщеря й са задържани заради готвено покушение срещу съдия от същия град. Румяна и Деница Тодорови бяха арестувани в началото на март по обвинение за измами. Съдът обаче не ги остави за постоянно зад решетките и така, според прокуратурата - престъпната им дейност продължила.

Арестуваха адвокат за блудство с деца

В началото на март Румяна и Деница Тодорови, заедно с още двама души се озоваха в ареста заради множество  измами. Разследващите откриха в домовете им печати на най-различни институции, ВУЗ-ове, нотариус. Днес спецпрокурори отново извършиха обиски на 4 адреса във Враца.

Задържаха мъж за палежа в къщата на Ирен Савова

„В хода на досъдебното производство бяха събрани нови доказателства за това, че адвокатът и нейната дъщеря са правили опити да се свържат с лица от криминалния контингент, които да поставят взривно устройство в автомобила на действащ съдия от град Враца”, обясни Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

През март в жилищата на групата бяха открити пистолет с боеприпаси, ръчни гранати, самоделно взривно устройство с дистанционно управление, както и наркотици. Днес разследващите останали шокирани от находката си в дома на един от членовете на бандата

„Намерени бяха множество печати на различни институции, включително и печат на специализираната прокуратура, което определям като наглост”, обясни Сийка Милева.

На този етап не са ясни мотивите за готвеното  покушение срещу съдията. Предполага се, че то е свързано с работата на магистрата. Спецпрокуратурата ще иска постоянен арест за адвокат Румяна Тодорова и дъщеря й.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.