Задържането му е станало по сигнал

Адвокат от Търговище е задържан по обвинение за блудство с три малолетни момчета. Срещу мъжа на средна възраст, който е бивш магистрат, е повдигнато обвинение, което предвижда лишаване от свобода до 20 години. Това съобщиха на брифинг окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова и говорителят на институцията Васил Ангелов.

Обвиниха двама тийнейджъри за блудство с момченце

Многократните блудствени действия са извършвани в периода септември 2019 г. - февруари - 2020 г. За "терен" е използвана кантората на адвоката или личният му автомобил, обясниха от прокуратурата. Децата са на възраст между 12 и 13 г. При деянията не са използвани принуда или насилие. На децата са заплащани суми от 10 до 30 лева, в някои случаи и повече, каза Стоянова.

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца от Сотиря

"Днес в 10.40 е извършено привличане като обвиняем извършителят на тези престъпни деяния, който е бивш магистрат и действащ адвокат от адвокатската колегия в Търговище. Касае се за едни системни действия, извършени в периода от септември до февруари. Към момента са разпитани пред съдия пострадалите малолетни лица. Ще бъде назначена психиатрична експертиза на извършителя. Ще се положат усилия да се установи дали са пострадали и други малолетни. От 11ч. днес с мое постановление, тъй като аз съм наблюдаващ прокурор, е взето задържане за срок от 72часа, като в понеделник ще бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане под стража спрямо лицето. Все пак става въпрос за лице, което много добре познава закона, последиците от своите действия и какъв очакван резултат би следвало да има от поведението му", каза още Стоянова.

Задържаха мъж за изнасилване на 5-годишно дете в посолството на САЩ в Индия

Малолетните момчета вече са разпитани пред съдия. При ареста адвокатът не е оказал съпротива. Към този момент не е дал обяснения.
Предстои да му бъде назначена психиатрична експертиза.