Те са задържани за срок до 72 часа

Издирват автора на бруталното видео с блудството с 8-годишно момче. Насилниците са на 14 и 15 години и вече са задържани. Тежкото деяние, обаче, било заснето и пуснато в социалните мрежи. Престъплението е извършено в столичния квартал „Христо Ботев".

На 7-ми януари вечерта детето било отведено от няколко по-големи момчета в къща в квартал „Христо Ботев”. Там е бил заснет и бруталният клип. Два дни по-късно започнало разследване. Първоначално в ареста попаднали четирима осмокласници.

Оставиха в ареста 63-годишния, обвинен в блудство с деца в Царичино

„Две лица са привлечени към днешния ден към наказателна отговорорност. И двамата са непълнолетни и са неосъждани. Спрямо тях е постановено задържане за срок до 72 часа”, каза ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова

Другите две момчета са били освободени и се изяснява съпричастността им към престъплението.

„Двама наши ученици от 8-ми клас са задържани и пуснати. След разговор със семействата първо единият започна да посещава училище от вчера. Втория ученик също е на училище. Педагогическият съвет работи с тях”, коментира директорът на 94-то училище в София Латинка Ковачева.

В същото училище днес се е върнало и пострадалото 8-годишно дете. Назначени са експертизи, за да се установи дали извършителите и жертвата осъзнават какво се е случило.

Социалните служби са предприели мерки. В позиция до NOVA от Агенция „Социално подпомагане” заявиха, че на момчето е осигурен психолог, а на майка му - услуга за повишаване на родителския капацитет. Най-добрата среда за него в момента, според социалните, е семейната.

Задържаха 63-годишен французин за блудства с три момиченца

От прокуратурата са на същото мнение. „Към настоящия момент не са събрани данни да се извежда детето от семейството. То е живяло в добра среда, доколкото на нас ни е известно”, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Аз бих казала, че детето е с големи дефицити и тук е големият проблем , защото бабата не е настойник, майката не се появява”, каза Латинка Ковачева.

Пострадалото дете живее в столичния квартал  „Христо Ботев” заедно с майка си, баба си, дядо си и малкия си брат. „В изключително лоши условия - чешма, която тече постоянно на двора, външна тоалетна, една стая, която е без ток, една печка, едно легло”, коментира Латинка Ковачева.

Предстои прокуратурата да поиска от съда задържаните за блудството младежи да останат за постоянно в ареста.