Убийството бе извършено на 15 август 2019 г. по особено жесток начин

Доживотен затвор без замяна - най-тежката присъда чу 21-годишният Мартин Трифонов. Присъдата е за жестокото убийство на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря. Близките й посрещнаха решението на съда с аплодисменти.

Започна делото за убийството на 6-годишната Кристин от Сотиря

„Наистина това исках аз. Доживотна присъда без право на замяна”, заяви Милка Георгиева – баба на Кристин.

Жестоките престъпления, извършени от деца през последните години (ВИДЕО)

Присъдата дойде по-малко от половин година след бруталното убийство в Сливенското село Сотиря. Тогава  тялото на 7 –годишната Кристин беше намерено на метри от дома й. А след близо денонощие на преследване и стрелба, полицията успя да задържи заподозрения за жестокото убийство – 21- годишния Мартин Трифонов.  Така след престъплението той се изправи пред Темида с три обвинения - за блудство с малолетна, изнасилване на непълнолетна и убийство по особено жесток начин.

В четвъртък Мартин беше докаран в залата с инвалидна количка.  А срещата между убиеца и роднините на убитото дете, бабата на Кристин описа като филм на ужасите.

ПРЕДИ ДЕЛОТО ЗА УБИЙСТВОТО НА КРИСТИН: Какво се промени в Сотиря?

И роднините на останалото завинаги 7-годишно дете, и техният защитник са доволни, че присъдата на Мартин идва след промените в Наказателния кодекс. Така, въпреки че Трифонов е съден по реда на съкратеното следствие, това не се отрази на размера на наказанието.

Сливенският окръжен съд днес  уважи и искането на гражданските искове, предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете. Те са в размер на 600 000 лв.

Присъдата не е окончателна.  Тя може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Близките на Кристин заявиха, е възнамеряват да напуснат селото. Къщата им вече е обявена за продан. Причината е, че всичко там им напомня за загубеното дете.