На борда му са били 91 пътници и 8-членен екипаж

Охранителни камери са заснели падането на пътническия самолет в Пакистан. Машината с над 100 души на борда се разби в гъстонаселен жилищен квартал на пакистанския град Карачи при заход за кацане. "Еърбъс А320" на Пакистанските международни авиолинии е изпълнявала полет от Лахор. 

Пътнически самолет с над 100 души на борда се разби в жилищен квартал в Пакистан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Малко преди да достигне до летището пилотът информирал въздушния диспечер, че един от двата двигателя е отказал. Непосредствено преди удара в земята от самолета са подали сигнал за бедствие. Под отломките са извадени живи бебе на няколко месеца и  5-годишно дете. Вероято те са живеели в къщите, върху които се стовари машината.

На борда на самолета са били 91 пътници и 8-членен екипаж. Пилотите съобщили, че двигател е излязъл от строя и получили разрешение за кацане. Секунди по-късно подали сигнал за бедствие, а контакът със самолета е изгубен веднага след това - около 14.30 часа местно време.

Спасиха бебе от мястото на авиокатастрофата в Пакистан (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Това е много тъжен инцидент и аз заминавам за Карачи. Последното, което се чува на записа е гласът на капитана, който казва, че има технически проблем. Той казва това при захода за кацане. Диспечерите му отговарят, че има готовност да го посрещнат, двете писти са чисти и може да кацне, но той е решил да направи кръг. Каква е била причината за това, от какво е продиктувано решението му? Ще трябва да разследваме", изпълнителният директор на Пакистанските авиолинии Ашрад Малик.

На кадри от социалните мрежи се вижда гъст дим, който се издига от мястото. Има много разрушени жилищни сгради в квартала, който се намира на около 3 километра източно от летището. Към мястото на инцидента са били изпратени военни от пакистанските части за бързо реагиране, които са се включили в спасителната операция.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си