В страната се чуха призиви Доминик Къмингс да подаде оставка

Разгаря се скандал около най-близкия съветник на Борис Джонсън във Великобритания. Снощи британският премиер защити Доминик Къмингс от призивите да подаде оставка и да бъде уволнен. Същевременно депутати от партията на Джонсън и Къмингс призоваха съветникът да си тръгне.

Високопоставен съветник на Борис Джонсън има симптоми на коронавирус (ВИДЕО)

Скандалът избухна, когато стана ясно, че Къмингс е нарушил мерките за сигурност за борба с пандемията. Докато със съпругата му били в самоизолация със съмнения за коронавирус, те пътували над 400 км до дома на родителите му. Когато пристигнали, не останали в изолация, а Къмингс бил забелязан в град на 50 км от родния му дом.

„Имах дълъг личен разговор с Доминик Къмингс и заключих, че пътуването е с цел да се намери адекватно решение за гледането на детето му, когато и двамата със съпругата му са били заплашени да се разболеят сериозно от коронавирус. Той е следвал инстинктите на всеки баща или родител. Вярвам, че във всяко отношение Къмингс е действал отговорно, законно и честно”, посочи Джонсън.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.