Влизането в съда ще е задължително с маска

След края на извънредното положение Висшият съдебен съвет разписа правила как да продължи правосъдието от този момент нататък. Какви са те? Отговорът даде председателя на Софийския районен съд Александър Ангелов.

„Създадена е адекватна организация за движение, за изчакване и за обслужване на гражданите. Ще бъдат допускани всички, които имат ангажименти в съда, но при спазването на строги мерки за безопасност и с поставени маски“, обясни Ангелов в „Здравей, България“.

ВСС иска да отвори съдилищата за всички видове дела след 13 май

 

 

Той допълни, че за движението в съда има строги правила. „Обособени са два потока за влизане в сградата. Единият е за справки, а другият – за заседания. Изчакващите хора стоят на разстояние един от друг. Участниците в съдебни заседания се пропускат приоритетно, но не по-рано от 20 минути преди началото им. Всички влизащи в сградата ще трябва задължително да бъдат с маски“, допълни председателят на СРС.

България вече е в извънредна епидемична обстановка

Съдия Ангелов обясни още, че е създаден отделен поток за хора, които искат да им бъде издадено свидетелство за съдимост.

Още по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.