Съдът спря делото срещу съпруга й Ветко Арабаджиев

Обрат по процеса срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви. Делото срещу бизнесмена беше спряно, а Специализираният съд разпореди съпругата му да бъде пусната незабавно под домашен арест. Арабаджиеви бяха арестувани през март миналата година в Испания. След дело за ектрадиране бяха докарани у нас и оттогава са в ареста.

Съдът отказа иск на финансовото министерство за 10 милиона по делото "Арабаджиеви"

Маринела Арабаджиева беше освободена от Централния софийски затвор. Тя бе отведена на адрес в столичния квартал „Овча купел”, където ще остане под домашен арест. Причината за това решение е влошеното ѝ здравословно състояние.

Специализираният наказателен съд реши днес и Ветко Арабаджиев да бъде пуснат под домашен арест. Той обаче ще остане зад решетките. Причината за това е, че решението може да се обжалва на по-горна съдебна инстанция. Делото срещу него бе спряно, защото такова се води и в Испания, а според европейското законодателство не може да се води едно и също дело срещу определен човек за едно и също престъпление.

КПКОНПИ иска отнемане на имущество за близо 380 милиона лева на Арабаджиеви

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха в ареста повече от година. Срещу тях има обвинения за данъчни престъпления и пране на пари.

Паричните гаранции на сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви, както и на другите подсъдими по делото, обаче остават непроменени.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.