Как изглежда ежедневието на успешните дигитални номади?

Живот в движение и местене от място на място в стремеж за утоляване на жажда и глад описва номадите от преди векове. Във времена на напреднали технологии и безкрайни възможности, реалността предлага нов прочит на въпросното битие, за което някои хора днес само мечтаят – това на дигиталните номади. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Виктория Бояджиева разказва любопитните истории за живота на част от тях, намиращи се в различни точки на света – от Филипините през Южна Корея до Банско.

„Темата на NOVA”: Антарктика - на една ръка разстояние

Дигиталните номади обикновено са IT специалисти, блогъри, предприемачи, геймъри, маркетинг специалисти, медийни анализатори, но най-вече авантюристи. Освен от модерните им професии, те са обединени и от други ключови качества – находчивост и креативност. За тях номадството е начин за набавяне на така желания адреналин, който може да обърка много планове, но именно неизвестността го прави незаменим. 

Домът е основна ценност за повечето от нас. Същото е и за номадите с разликата, че домът за тях има по-абстрактно значение. Когато те се изморят, не спират, а тръгват. Отмората за тях е ново начало, а домът усещане. А единственото, от което имат нужда са големи приключения и добра интернет връзка.

„Темата на NOVA”: На всеки може да се случи

"Обикновено ходят по места, където животът е по-евтин, където животът е красив. През целия си живот съм пускала котви и се е оказвало винаги, че е за няколко години", казва Елисавета Костова, която е предприемач.

"Има прекалено много места и то толкова красиви места на този свят. Те са чисти, непокътнати и чакат да бъдат открити. Не би ми давало мира да прекарам това време заобградена от 4 стени в офис", споделя Илияна Новакова, която работикато медиен анализатор.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.