Акцията започва от четвъртък и ще продължи до неделя

Пътните полицаи започват да следят за нарушители по магистралите, основно за спиране без основание в аварийната лента. Акцията започва от днес и ще продължи до неделя. Санкцията за нарушителите е 1000 лева и отнемане на книжката за 3 месеца.

Спират на границите всички с неплатени фишове и актове

Михаил Рангелов се занимава с Пътна помощ от 34 години и е на мнение, че в последно време нарушенията по магистралите са често явление.

„То си личи. Един човек, който е с аварирал автомобил би трябвало да си постави триъгълник, да пусне аварийните мигачи и да сложи светлоотразителна жилетка, за да се знае, че е аварирал. В противен случай той няма основания да спира там”, поясни мъжът.

По данни на  „Пътна полиция” едва 35 шофьори са били санкционирани за престой в аварийната лента от началото на годината не заради липса на контрол.

„Имайте предвид, че в този месец движението беше малко заради мерките, които бяха наложени във връзка с епидемиологичната обстановка”, каза инспектор Петър Соколов.

Заради очаквания по-засилен трафик в почивните дни и контролът се засилва.

„Такива нарушения предимно се допускат и се установяват по време на големи празници, когато пътуването е интензивно”, каза още Соколов.

Пътните полицаи с поредна масова акция в цялата страна

При предишната акция на КАТ за седмица пък се следеше предимно дали шофьори и пътници са сложили колан по време на път. За седмица били проверени близо 50 000 автомобила.

Близо 150 мотористи са санкционирани, защото са били засечени без каска. А от „Пътна полиция” уверяват, че опашки на граничните пунктове няма да има, въпреки че на 8 от тях започват проверки за неплатени глоби. Всички водачи и пътници ще се проверяват за стари актове или фишове. Ако някой не си ги е платил ще има два часа на разположение за това.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.