Всички шофьори преминават бързо границата

Стопиха се колоните от коли на ГКПП „Кулата”. Всички шофьори преминават бързо границата с Гърция. Опашката намаля още по обяд в петък. 

Сутринта обаче колоната от автомобили беше дълга почти 5 километра, а преминаването през граничния пункт отнемаше около 2 часа. Чакащите бяха предимно румънци и сърби. 

„Не е нормално да се чака толкова. Два часа чакаме, но няма какво да направим”, сподели един от шофьорите.

Колоната на „Кулата” блокира пограничния бизнес. Вносителите на плодове и зеленчуци се оплакаха, че не могат да стигнат до Гърция и затова втори ден не работят, като така нарушават договорите с партньорите си.

А докато чакаха в колоната, през цялото време туристите се надяваха гърците да намалят контрола на границата, за да се минава по-бързо.

„Те се интересуват от туризма, така че вероятно ще облекчат мерките”, каза един от чакащите.

Пореден ден километрични опашки на "Кулата"

От граничните власти за пореден път припомнят на всички, които тръгват към южната ни съседка да подготвят предварително QR кодовете си и да ги носят на хартиен носител, защото това съкращава от времето за проверка на границата.

През деня стана ясно и, че от външното ни министерство са извикали на разговор гръцкия посланик у нас. Пред него българската страна е настояла за отваряне на всички пунктове по границата.

ОТ "МОЯТА НОВИНА": Километрична колона от автомобили на "Кулата" (ВИДЕО)