През последните 24 часа в Югоизточна Европа паднаха над 80 хиляди мълнии

Над Балканите преминава студен атмосферен фронт. От запад на изток след обяд ще има условия за краткотрайни летни бури с интензивен валеж и гръмотевици и с риск от градушки. По линията на фронта се очакват мощни пориви на вятъра (над 50 км/ч), които ще се усетят първо в Дунавската равнина, с по-късно през деня и около Черноморието.

В най-топлата част на денонощието температурите ще са между 27 и 32 градуса – най-високи стойности в източната половина на страната.

Около крайбрежието времето през деня ще е слънчево. Сравнително по-късно през деня и там ще се заоблачи с условия за превалявания и силен североизточен вятър. Температурите след обяд – 27-30 градуса, на водата – 26-27 градуса. Вълнението – все още слабо с тенденция утре да се усили.

 

До полунощ валежите ще спрат и сряда ще бъде слънчев, но прохладен ден. До края на седмицата ще е сухо и топло, а от петък до неделя - и горещо с дневни температури около и над 30-32 градуса.

През последните 24 часа в Югоизточна Европа паднаха над 80 хиляди мълнии, голяма част от тях - именно над нашата страна. При бурята в Западна България в късните часове снощи само за 2 часа на територията на Софийска област радарите уловиха над 2000  мълнии.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.