Задържан е мъж, занимавал се с престъпната дейност и последващо изпиране на пари

Служители на ГДБОП предотвратиха преработката и разпространението на голям брой пневматични оръжия. Специализираната операция е проведена на територията на Русе и други места в страната. Арестуван е 44-годишен русенец.

В хода на разследването е установено, че от януари 2023 г. мъжът се е занимавал с преправяне на пневматични оръжия, като подобрявал точността и увеличавал мощността и далекобойността им, съобщават от пресцентъра на МВР. Чрез куриерска фирма той доставял стоката на ползватели в цялата страна, а печалбата прикривал чрез финансови операции на името на трети лица. 

Откриха домашна оранжерия за канабис в Ловеч, задържана е жена (СНИМКИ)

Извършени са претърсвания и изземвания на два адреса и автомобил в Русе, както и на други адреси в страната. В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, фактури, сертификати и др.

ГДБОП залови амфетамин за близо 1.5 млн. лв. в Бургас (СНИМКИ)

Иззето е оборудване за преработка на оръжията - компресор и бутилка за сгъстен въздух, два скоростомер-хронографа със заглушители, около 2000 специализирани пружини, компютър със софтуер за настройка мощността на оръжията, струг и стойка с бормашина, както и 33 000 лева и 1100 евро. В качеството на свидетели са призовани и разпитани притежатели на преправени пневматични оръжия.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура в Русе.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase