От МОН разработиха специална платформа

МОН разработи платформа за онлайн кандидатстване в български държавни университети. Тя ще е полезна за българи от чужбина и граждани на Северна Македония, които желаят да продължат обучението си в нашата страна. 

Заради пандемията тази година няма да се провежда традиционният изпит - тест по български език, литература и история на България, с който се кандидатства по постановленията за образователна дейност сред българите в чужбина и за граждани на Северна Македония.

УНСС обмисля частично онлайн обучение

За улеснение на кандидат-студентите в платформата са разработени регистрационна форма, форма за вход в системата и електронен формуляр с желанията на кандидата.

Тази година класирането ще се извършва въз основа на средния успех и оценките по балообразуващите предмети от дипломата за завършено средно образование, съобщиха от МОН.

Втори модул от платформата съдържа информация за всички български държавни висши училища и ще е полезен за младите хора да се запознаят с възможностите за обучение у нас.
Платформата е публикувана на интернет страницата на МОН в рубриката "За българите зад граница", Кампания 2020/2021 г.".

МОН иска добавяне на нови предмети към задължителните изпити след 7 клас

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си