Те били атакувани от агресивни роми

Трима полицаи и полицейско куче са били ранени, след като били нападнати от агресивни жители на кюстендилския квартал „Изток”. Състоянието на полицаите е стабилно, няма опасност за живота им.

Сблъсъкът станал около 11 часа днес, когато униформените отишли на проверка в една от къщите по сигнал за разпространение на наркотици.

 

 

Те били атакувани от агресивни роми с колове, метални прътове, брадви и ножове. При последвалата схватка полицаите са получили порезни рани, а двама от арестуваните са оказали сериозна съпротива. Тежко пострадало е и полицейското куче. Задържаните са криминално проявени, в дома им са открити големи количества хероин..

Опитът за щурм на бившия Партиен дом - разказ на ранените полицаи (ВИДЕО)

„Единият полицай е ударен с  брадва, другият с метален предмет - с тръба по главата. За третия нямам данни с какво е ударен по главата. Слава Богу, добре са. Ще внесем искания за вземане на мерки „задържане под стража”, защото те явно са доста опасни”, заяви Ивайло Илиев, районен прокурор.

В квартал „Изток" са категорични, че двамата задържани са невинни, защото те са използвали брадвите и тръбите при самозащита.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.