Автоматизираният асистент е наречен Флипи

Американска верига ресторанти за бързо хранене  ще използва робот за приготвяне на бургери, пише БГНЕС.

Проектът все още е експериментален и ще бъде реализиран само в едно от заведенията, в Чикаго (Илинойс), през септември тази година.

"Ние с ентусиазъм ще обезпечим бъдещето на нашата кухня с решения, които трансформират индустрията и дават възможност на „Уайт Касъл“ да служи на много бъдещи поколения", каза Лиза Инграм, директор на мрежата.

Готвач повдига настроението по време на кризата с "коронабургери" (СНИМКИ)

Автоматизираният асистент е наречен Флипи и е оборудван с елемент на изкуствен интелект. Роботът може да разположи полуготовия продукт върху гореща повърхност и да обърне бургера. Машината иползва термични сензори, за да определи степента на изпичане на парчетата месо и да предотврати хранително отравяне. Той също е необходим, за да се сведе до минимум контакта на работника с хранителния продукт.

Флипи приготвя около 160 бургера на час и благодарение на изкуствения интелект ги прави по-добри и по-добри всеки път. Сред недостатъците на робота е невъзможността да подгрява кашкавала, да нарязва останалите съставки и да оформя завършен сандвич. Засега това могат да правят само хора.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.