Утре лидерите ще се съберат отново

Рокадите в кабинета вече са договорени. Коалиционните партньори са се разбрали кои министри ще си тръгнат и кой ще поеме овакантените постове. По информация на NOVA ремонтът ще е мащабен.

Рокади в кабинета - след вота на недоверие (ВИДЕО)

Коалиционните партньори са се срещнали днес преди обяд. Разговорите между тях останаха тайна за медиите, които получиха кратък имейл. От него стана ясно, че кадровите промени в кабинета ще бъдат оповестени утре. Мястото и часът до момента остават неизвестни.

По информация на NOVA Бойко Борисов ще продължи да е министър-председател. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също остава. Ще бъдат направени обаче много промени в правителството и ще бъдат освободени ключови министри, които от дълги години са заедно с премиера. Преценено е, че в сегашната ситуация те трупат негативи.

 

 

Мащабната промяна в кабинета ще е последната преди редовните избори след 7 месеца и ще е опит да се избегнат предсрочните. До момента Борисов смени десет министри. Възможно е утре да подмени още толкова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.