Този сезон къмпингите отчитат изключителен интерес при наемането на каравани и бунгала

Бум в наемането на кемпери и каравани през лятото. Докато големите хотелски комплекси имат сериозни трудности при запълване на базата си, това лято къмпингите отчитат изключителен интерес при наемането на каравани и бунгала. Къмпингуващи разказват, че отсядайки в къмпинг не само се чувстват по-сигурни и защитени в условията на пандемия от COVID-19, но и са в непосредствен досег с плажа и природата.

Наемането на каравана е добрият вариант за ваканция без съседи и на метри от водата. Зорница Димитрова от Стара Загора почива на каравана заедно със семейството си.

КС остави в сила ограниченията за дивото къмпингуване

„Преди 3 години хората, на които сме кумове, ни подариха отсядане на каравана. Оттогава се влюбихме в къмпингуването. Ако човек не усети какво е природата да е близо до теб, няма как да разбере, какво е това да къмпингуваш”, разказва тя.

Наели са караваната за близо седмица. Заради пандемията тази година са решили да спазват социална дистанция. „220 лева е тук, на първа линия. Караваните са абсолютно оборудвани, има абсолютно всичко. Дори и красивите плажове в Гърция и хотелите не могат да ти предоставят това усещане, което е тук”, казва още Зорница.

Според работещи в бранша по отдаването на каравани и кемпери под наем цените да услугата варират от 150 до 250 лева за денонощие, като обикновено се плаща депозит в размер на около 1 000 лева, който при връщане на караваната в добро състояние се възстановява.

Кой е отговорен за премахването на дървета край къмпинг „Градина"?

Тази година къмпингите са притегателни и за желаещите да почиват в бунгала. Освен бюджетните къмпинги, това лято по Южното Черноморие особено предпочитани са модерните бунгала, които съчетават лукс и близост до природата.

„При по-дълги престои предлагаме отстъпка за нашите гости между 7 и 10%, като цената на вечер започва  от 180 лева за цяло семейство”, казва Елена Пинелова, която е управител къмпинг „Градина”.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.