Почиващи сигнализират за отрязани огромни клони от дървета

Летуващи изпратиха до NOVA видеоклипове, на които се виждат отрязани огромни клони от дървета в района на къмпинг „Градина”. Те призоваха за спешна намеса на общината и кметството в Черноморец.

Кадрите са засети от оперната певица Весела Нейнски. „От 10 години идвам на къмпинг „Градина”. Миналата година една част от дърветата бяха много брутално окастрени, включително и такива с щъркелови гнезда. Вчера чухме резачки и решихме да подадем сигнал”, разказва тя.

„Видяхме отдалеч как се режат дървета. Снимах трима души и се опитах да разбера от тях по каква причина така грозно са орязали дърветата. Те не ни обясниха нищо. Единият дори размаха брадва“, каза още тя. 

Режат ли се корени на дървета при ремонт в София?

 

 

„Онова, което се установи след проверка на сигнала е, че това е частен терен. Собствениците са подали уведомление за кастрене на дървета. Предстои да разберем обаче дали имат разрешително и дали са спазени изискванията”, заяви кметът на Черноморец Росен Деспов.

Масова незаконна сеч в десетки села в Oбщина Садово

„В зависимост от резултатите от проверката, която ще се направи днес, ще се предприемат действия от общинската администрация”, допълни той.

След излъчването на репортажа по NOVA от МВР се самосезираха и започват проверка на казуса.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.