Вижте какво разкриват авторите пред The Times

Херцогът и херцогинята на Съсекс пазели отношенията си в тайна, доколкото са могли. Но новата книга „Да намериш свобода“, написана от журналистите Омид Скоби и Каролин Дюранд, подробно описва ранните етапи на връзката им.

Пред The Times, авторите разкриват как Хари „е знаел, че двамата ще бъдат заедно“ след само втората им среща и че брат му Уилям е искал да си „даде време“, като опознае „това момиче“ - термин, който Хари сметнал за снобски и снизходителен.

Ето 12 неща, които научаваме за херцозите на Съсекс от новата книга:

1. Две срещи за две нощи

Първата среща на Хари и Меган била в Dean Street Townhouse в Сохо през 2016 г. Те си паснали толкова добре, че само след три часа решили, че ще идат на романтична вечеря следващата вечер.

2. Хари "знаел" след втората среща

Приятел на Хари казал на авторите на книгата: "Хари в този момент вече знаеше, че ще бъдат заедно. Тя отговаряла на всичките му изисквания".

3. Той има таен акаунт в Instagram

Скоро след първите им срещи, Меган започва да следва празен акаунт в Instagram, наречен „SpikeyMau5“. Онлайн псевдонимът на Хари идва от един от любимите му диджеи - Deadmau5. Тя публикува и снимка на сърце с думите „Целуни ме“ в акаунта си, с надпис „Любов в #Лондон“.

Снимка: iStock

4. Меган крие връзката от папараците

Откъс от книгата гласи: „Докато Меган, преди да се срещне с Хари, от време на време беше позволявала папарашки снимка тук-там или пускаше информация на пресата, тя прави всичко възможно, за да защити неприкосновеността на отношенията си с принца”.

5. Частен самолет за Ботсвана

Хари изненадва Меган с пътуване до една от любимите му страни след двете им срещи в Лондон. Моли я да лети до Обединеното кралство, като казва, че той ще „се погрижи за останалото“. Те пътуват до Йоханесбург заедно, преди да се качат на двучасов частен полет до международното летище Маун. По-късно двойката става част от полемиката за използване на частни самолети, въпреки кампанията за борба с климатичните промени.

Двойката отсяда в луксозна вила за 1 957 долара (1 500 британски лири) в Ботсвана.

Снимка: iStock

6. Уилям описал Меган като "това момиче"

Братът на Хари бил загрижен, че отношенията на двойката се развиват твърде бързо и предупредил: "Отдели толкова време, колкото е необходимо, за да опознаеш това момиче". Приятели твърдят, че Хари се обидил по отношение на избора на думи на брат си, смятайки, че звучат снобско и снизходително.

7. Братята "почти не си говорели"

В книгата се твърди, че братята "почти не са говорили", след като обсъждали връзката на Хари и Меган. Посещенията на Хари в дома на Уилям и Кейт в двореца Кенсингтън, за да види племенника и племенницата си Джордж и Шарлот, почти спрели през лятото на 2017 г. Херцозите на Съсекс обявиха, че ще се преместят от Кенсингтън в Уиндзор през ноември 2018 г.

8. Кейт не прави почти нищо, за да спаси „великолепната четворка“

Съпругата на Уилям, Кейт, „не прави почти нищо за преодоляване на разделението“, казали източници пред авторите на книгата. Двете херцогини не са били "не най-добрите приятелки", но до годежа на Хари, Кейт едва познава Меган.

Снимка: iStock

9. Хари прекъсва отношенията си с приятел заради клюки за Меган

В ранните етапи на връзката им, стар приятел на принца направил поредица от отрицателни коментари за Меган, коментирайки холивудското й минало. Щом Хари разбрал, той прекъснал отношенията си с него.

10. Кралското семейство "няма доверие на Меган"

Член на Кралското семейство казал, че Меган "идва с много багаж", а придворен високопоставен служител споделил пред колега: "Има нещо около нея, на което не се доверявам".

11. Кралското семейство е притеснено, че двойката може да доминира вниманието на медиите

След като новината за романтичната им връзка се разчува, членовете на кралското домакинство се опасяват, че популярността на двойката "може да затъмни тази на самото кралско семейство", според Скоби и Дюранд.

12. Чарлз бил "разочарован" от медийното изявление на Хари

Когато новината за новата му връзка изтече в таблоидите, Хари публикува гневно изявление, осъждащо пресата. То излезе по време на обиколката на баща му в Близкия изток, като Чарлз в този момент бил "разочарован“.

Хари и Меган най-накрая си намериха платена работа

Любопитни факти за кралица Елизабет Втора, които вероятно ще ви изненадат (ВИДЕО+СНИМКИ)

5 пъти, в които Меган и Хари нарушиха грубо кралския етикет (СНИМКИ)

Кейт Мидълтън смая всички на първото си официално събитие след Megxit (СНИМКИ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.