6 от тях са от персонала, а останалите 17 са обитатели на Дома

По данни на Регионалната здравна инспекция от вчера до 12.30 ч. през днешния ден са констатирани осем нови случая на коронавирус на територията на областта. Всички те са от гр. Русе, като два от тях са от Дома за стари хора „Възраждане“ в Русе, съобщиха от областната администрация, цитирани от БГНЕС.

19 станаха заразените с COVID-19 в старческия дом в Русе

Става дума за 81-годишна жена, която е обитател на социалното заведение, както и за жена на 63 години, работеща като трудотерапевт там. И двете са в добро общо състояние, като 81-годишната жена е настанена за лечение в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, а жената от персонала е оставена под домашна изолация. Така общият брой на заболелите от коронавирус от дома за стари хора стана 23, като 6 от тях са от персонала, а останалите 17 са обитатели – 9 жени и 8 мъже на възраст между 70 и 90 години.

80-годишният мъж от социалната институция, който беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“ е починал.

Осем случая на коронавирус в старчески дом в Русе

За последното денонощие е починал още един пациент на 67 години от гр. Русе, чийто положителен резултат от PCR теста беше обявен на 9-ти този месец. Припомняме, че той беше в увредено общо състояние и поради това беше приет на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, но от 12-ти юли беше преведен в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където беше съответно интубиран.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си