Петима души са настанени в болница

Осем случая на коронавирус са установени в Дома за възрастни хора „Възраждане" в Русе. Освен тримата болни от персонала, други петима възрастни са настанени в инфекциозно отделение на болницата в града.

За седем от заразените бе съобщено днес, но първите данни за COVID-19 в Дома за стари хора са от 21 юли, когато шофьорът на линейката е бил настанен в Белодробната болница в града и е дал положителна проба.

330 нови случая на коронавирус у нас, още 8 заболели починаха

Близки на пенсионерите подадоха сигнал до NOVA, разтревожени заради липсата на информация. Вече са направени тестове на персонала, като две санитарки са с положителни за коронавирус проби, а вече тече изследване и на обитателите на Дома.

За заболяването сред пенсионерите станало ясно, след като част от тях били в болница, заради други здравословни проблеми. Болните са от всички етажи на  социалното заведение, но директорката твърди, че не са контактували по между си

„В момента са 215 потребители, пет са болни и са настанени в инфекциозно отделение. Те обаче са по сами в стая, което означава, че не са контактували с другите”, заяви Ани Венкова директор на Дом „Възраждане”.

Възрастните хора с коронавирус имали съпътстващи болести. Двама от тях са в по-тежко състояние. За да не се  допусне заразата да се разпространи, в Дома затягат мерките, прави се и допълнителна дезинфекция.

 

 

„Правим извънредна дезинфекция, за да не допуснем заразата да се разпространява”, каза зам.-кметът на Русе Енчо Енчев.

„Продължаваме по същия начин - да няма сливане на потребителите по етажите, да си спазват дистанцията, дезинфекцията, хигиената”, посочи Ани Венкова.

Съветът към близките на възрастните хора е да не ги посещават, а да си организират срещи само през терасата.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.