Масовото измиране започна през април и до днес са загинали над 350 животни

Масовата гибел на слонове в Ботсвана през последните четири месеца може да е била причинена от естествени природни токсини, свидетелстват получените лабораторни данни, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Масова смърт на слонове в Ботсвана

Агенцията цитира временно изпълняващият длъжността директор на националните паркове на страната Сирил Таоло. По неговите думи получените проби от тъканите на умрели животни не говорят за инфекция, причинена от микроорганизми. В момента се разширява обхватът на изследванията в посока на естествените токсини, които се отделяни от живеещите във водата бактерии.

Индийски земевладелец завеща имуществото си на два слона

Масовото измиране на слонове в Ботсвана започна през месец април. До ден днешен по данни на защитници на околната среда са загинали над 350 животни. Властите в страната установиха, че тяхната гибел е от ненасилствен характер. Слоновете не са станали жертви на бракониери, тъй като при всички тях, бивните са били запазени. Лабораторните тестове изключиха и възможността за смърт от инфекциозен патоген.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си