Маршрутите от картата на България представи председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм

Алпинизъм, сърф, гмуркане, рафтинг, парапланеризъм. На фона на кризата с коронавируса все повече хора търсят автентични преживявания и все по-малко се интересуват от звездите на хотелите, в които са отседнали. Тенденцията коментира Елеонора Йосифова - председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.

С АДРЕНАЛИН В КРЪВТА: Рафтинг по река Струма

„В България има много дадености, които би било хубаво да ползваме като реклама. Има много какво да покажем и не сме дестинация за сезонен туризъм. Мисля, че с пандемията, в която все още сме част, хората имат нужда от повече природа в живота си”, споделя тя.

Йосифова е сподели мнение, че обществото се е впуснало в това да търси организиран туризъм и е забравило, че в България има малки и уютни места, които могат да ни предложат добро качество на услугите. Според нея затварянето по време на пандемията е отключило желанието на хората да се върнат към природата.

Черно или Бяло море избрахме за почивката си?

„Всеки от нас може да се превърне в откривател на чудните кътчета на България – в Родопите, Рила, Пирин. В Северозападна България има различни възможности за приключения, които сме пропуснали. Във всяка една отбивка от основните пътища можем да открием приключение”, смята тя.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.