Адреналин в реката има за всеки - и за рафтърите, и за гмуркачите

Прохладата през лятото освен от морето, може да дойде и от реката. Там яхтите и корабите са скъпо удоволствие, но пък тръпката на плаването може да се усети и с рафтинга. По поречието на река Струма всеки може да се срещне с бързеите, да се сбори с течения и вълни, и да усети каква е тръпката да падне извън борда. 

Ентусиасти чистят река Струма (СНИМКИ)

Срещу стрес. Срещу скука. И срещу горещото време. Едва ли са много нещата, които могат да ви вдъхнат толкова живот, колкото двучасовото спускане в лодката по течението на река Струма. Качваш се объркан, притеснен, нерешителен, направо уплашен, а финишираш сякаш си стар капитан на голям кораб. То - усещането, реката сама го подарява.

Демонстрация: БЧК с учение за спасяване в река

Всеки сам може да определя как да протече спускането в реката - дали да е спокойно, горделиво плаване, владеещо водите на Струма, или да е рисково спускане с много премеждия и обръщания в реката.

Първите лодки поеха по Струма (СНИМКИ)

За да се качите на рафтинг няма изисквания. Дори не е задължително да умеете да плувате. Рафтърите са край реката всички дни от седмицата. И при тях непрекъснато идват търсачи на адреналин. А такъв в реката има за всеки. И за рафтърите в лодките, и за гмуркачите от скалите. Струма е такава - просто буди стремежа към познатото и непознатото.

Подробности гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.