Това е най-дългият туристически маршрут в България

Български ултрамаратонец ще опита да пробяга 720 километра от видинското село Куделин до Дуранкулак. Това  е най-дългият туристически маршрут в България. Трасето му е по поречието на река Дунав при температура около и над 40 градуса.

ВИТОША ЛЕТЕН ФЕСТ: Празник на спорта в планината

Мъжът се надява да избяга тези стотици километри за 7 последователни дни и да достигне крайната си точка.

За по-малко от 12 часа Владимир Ставрев измина 90 километра – от видинското село Куделин до Лом, където спря за кратка почивка и да обядва.

„Нямах трудности. Единствено усещах температурите в Лом по-високи. Минавам тези места за първи път и страшно много ми харесват”, сподели мъжът.  

 

 

Владимир е на 39 години, студент по педагогика, участвал в десетки състезания у нас и в чужбина.

Каузата на прехода е да спомогне за популяризирането на маршрута по поречието на Дунав. Очаква се бегачът да премине през 17 града и 62 села.

24 часа на велоергометър в подкрепа на борещите се с коронавируса

„Българското поречие на река Дунав може би е един от най-интересните маршрути, не само на Балканите, а и в Европа. По начина по който изглежда, а и по начина, по който би могъл да се развие икономически в сферата на туризма”, каза организаторът Борис Бегъмов.

За да поддържат духа на Владимир, на различни места към него ще се присъединяват любители бегачи.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.