При мощния взрив на пристанището в Бейрут загинаха най-малко 100 души, над 4 000 са ранените

„Това е най-страшното нещо, през което Ливан е минавал от много години насам. За малко да изгубим цялата страна и тя да изчезне от планетата”. Така ливанската диетоложка Енджи Касабие коментира ужасяващата експлозия в Бейрут. 

При мощния взрив на пристанището в Бейрут загинаха най-малко 100 души, над 4 000 са ранените, а много хора са в неизвестност. Към това се прибавят големите материални щети и подозренията на гражданите, че немарливост и корупция са предизвикали трагедията.

Жител на Бейрут пред NOVA: Нямаме ясен отговор от правителството какво се случи вчера

"Майка ми, сестрите ми, съпругът на сестра ми, детето им също са в Ливан. Малката ми сестра, както си е стояла вкъщи, си е ударила главата в тавана. Другата ми сестра е била навън и е чула страшен шум и изведнъж е видяла всички стъкла върху колата. Слава Богу, всичко материално, което е загубено, е нищо. Важното е, че са живи и здрави", добави Касабие.

"Имайте предвид, че те не живеят в самия Бейрут, а на 10 минути оттам. дори във вилната зона, в която имам къща аз, има пострадали, при положение, че е много далеч от пристанището в града", разказа още диетоложката.

И допълни: "Имало е деца, които са били под земята за повече от 24 часа и чак вчера са били открити. Има още стотици хора, за които още никой не знае къде точно се намират." 

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.