Без напрежение премина 31-ият ден на антиправителствени протести

Спокойно премина 31-ят ден на антиправителствени протести в София. На този етап няма данни за задържани лица. Остават блокадите на три възлови кръстовища – „Орлов мост”, пред Ректората на Софийския университет и на площад „Независимост”.

31-И ДЕН НА ПРОТЕСТИ: Яйца и домати полетяха към сградата на Министерския съвет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Проливният дъжд снощи не отказа участниците и палатковите лагери остават. В сила са и промени в маршрутите на автобусите от градския транспорт заради барикадите в центъра. В събота полицията даде категорична заявка, че палатките ще бъдат премахнати.

Домати и яйца полетяха към Министерския съвет след 21 ч. снощи. По-късно протестиращите тръгнаха и на традиционното шествие към „Орлов мост”.

Въпреки дъжда и предупрежденията на полицията, барикадите останаха. Рано сутринта камиони на общинската фирма по чистота събраха натрупалия се боклук там.

Леко покачване на напрежението е имало към 4 часа сутринта, когато е възникнал спор между протестиращите и преминаващи граждани.

„Става въпрос за момче под 18 години, което беше с приятели, в нетрезво състояние. Сбутаха се помежду си заради коментар относно протеста. Момчето беше изпратено с пожелание за хубава вечер”, обясни протестиращият Павел.

СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати (ВИДЕО)

Павел е на протеста от първите му дни. Очаквал органите на реда да раздигнат палатките.

„Очаквахме да бъдем третирани като метежници, като провокатори, като хора, готови да взривят гражданския мир, както определиха от СДВР. Това е мирен протест, хора. Това неподчинение е демонстрация на неотстъпчивост”, добавя той.

Kъсно снощи на „Орлов мост” част от протестиращите са поискали бившият омбудсман Мая Манолова да напусне мястото. До напрежение не се е стигнало.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.