Такъв имаше и през януари

Шумен, Велики Преслав и още 3 населени места са без вода. Причината е ремонт на основен водопровод.  Той е на 40 години и авариите по него не са рядкост. 10 екипа на ВиК-Шумен отстраняват течове по  тръбата от язовир "Тича". 

От месец жителите на севлиевско село живеят без вода (ВИДЕО)

През януари, отново заради планов ремонт, Шумен беше 3 дни без вода. Спирания,  но само за ден, имаше и в следващите месеци.

Заради ремонта днес водоподаването към Търговище също е спряно, тъй като двата областни града ползват един и също водоизточник.

Защо над 700 души от търновско село продължават да стоят без вода?

„Правим ежеседмични обходи по трасето, следим състоянието му и когато преценим, че има опасност от аварийно спиране – гледаме да вземем мерки предварително. Работим по 3 точки по трасето, Търговище също ни помагат по още 3 точки. Към този момент плановите ремонти вървят по план – нямаме забавяне. Ако всичко е наред, гражданите на Шумен утре сутрин рано ще имат вода”, обясни инж. Тодор Стоев от ВиК – Шумен.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си