Съоръжението стана част от най-новия проект на Красимир Марчев

Занемарен пешеходен подлез, свързващ три професионални гимназии в Бургас, ще посрещне новата учебна година с нова и впечатляваща артистична визия.

Какво не знаем за новия облик на площад „Света Неделя”?

Съоръжението стана част от най-новия проект на Красимир Марчев "Вгледай се в себе си и се обичай!". Така едно занемарено, но припознато от младите пространство за срещи придоби нов облик. „Един потопен свят и един космически. Всъщност човек, преминавайки през този подлез, се намира между тези два свята, търсейки посока в живота си. Потопеният свят всъщност представлява замисляне за това кои сме ние, а другия, космическият свят, всъщност показва къде искаме да отидем”, обясни той.

Доброволци ремонтираха интензивното отделение на Педиатрията (ВИДЕО)

Търсейки посоката, преминаващите през подлеза ще стигнат до стена, на която ще са изписани позитивни мисли, родени от самите деца. „Искаме да внушим на децата, че трябва да вярват повече в себе си и да се обичат. Искаме да направим нещо красиво”, каза Росица Димова от Общинския център по наркотични вещества.

Създателите на проекта предвиждат подлезът да бъде обновен до края на месеца.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.