Освен това ще бъде финансирано плащането за хибридно електрическо задвижване в повече от 100 линейки

Торонто обяви в петък, че ще модернизира своя парк от линейки със соларни панели и хибридни електрически двигатели, за да намали замърсяването в най-големия град в Канада, съобщи БГНЕС.

СЗО: Очакваме краят на пандемията след по-малко от 2 години

Федералното правителство, което си постави национална цел за намаляване на въглеродните емисии с 30% под нивата от 2005 г. до 2030 г. съгласно Парижкото споразумение, е предвидило 1,1 милиона канадски долара (830 000 щатски долара) за подобренията, съобщи АФП.

Парите, обяви кметът, ще бъдат използвани за инсталиране на слънчеви панели на покривите на 215 линейки и ще бъдат купени 60 електрически двигателя, захранващи критична медицинска апаратура в превозните средства.

Границата между САЩ и Канада остава затворена до 21 септември

Освен това ще бъде финансирано плащането за хибридно електрическо задвижване в повече от 100 линейки, за да се спести гориво и да бъдат намалени емисиите - общ еквивалент на премахването на около 2900 автомобила от пътищата за една година.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.