34-годишният Ангел е диагностициран с остра миелоидна левкемия

Млад мъж от Пловдив се нуждае от помощта на всички нас. Животът на 34-годишния Ангел, съпруг и баща на 3 малки деца, се преобръща в края на месец юли, след като е диагностициран с остра миелоидна левкемия. Негови близки и приятели стартираха благотворителна кампания за набирането на 400 хиляди евро, необходими за лечението му в Германия.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Семейство от Ловеч се бори за живота на сина си

Ангел се лекува в Клиниката по хематология в Пловдив. В момента се провежда неговият втори курс на химиотерапия. За пълното му възстановяване е необходима скъпоструваща трансплантация на стволови клетки в Германия.

„Ангел е млад мъж, който истински и искрено обича живота. За семейството ни и нашите три прекрасни дечица той е всичко - обичта, примерът и пълното щастие”, споделя съпругата му Валерия.

За по-бързото събиране на сумата за лечението е разкрита каузата "Заедно за Ангел" в благотворителната платформа Helpkarma. До момента набраните средства са около 130 хиляди евро.

Млада майка с тумор рисува картини, за да събере пари за лечение (ВИДЕО)

Близки и приятели на Ангел направиха благотворителни кутии за набиране на средства. Те ще бъдат поставени в различни търговски обекти в Пловдив. Планирана е и специална благотворителна кампания „Нощ на ангелите”, която ще се проведе през септември.

„Нощ на ангелите” ще бъде един ден в годината, в който целият оборот, акумулиран от всички заведения, театри, кина в Пловдив, ще отива към инициативата, съответно към нуждаещите се”, обясни Евгени Ватев.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Национален състезател по гребане има нужда от лечение

Първото издание на „Нощ на ангелите” ще бъде за набирането на средства за Ангел. Организаторите се надяват, че много пловдивски заведения ще откликнат на кампанията.

Преди дни футболните отбори на „Ботев“ и „Берое“ заявиха своята подкрепа към Ангел, който е привърженик на жълто-черния тим. Играчите бяха облекли фланелки с надпис „Заедно за Ангел“, а събраната за лечението му сума от мача е 4 500 лева.

Ако желаете да помогнете на младия баща, може да го направите чрез Helpkarma.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.