Демонстрацията минава под надслов „Нас не ни е страх"

Антиправителствените протести продължават. В 59-тия ден недоволстващи отново се събраха в „триъгълника на властта”. Днес протестът минава под надслов „Нас не ни е страх".

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Малко преди 20 часа протестиращи излязоха на жълтите павета и блокираха движението пред БНБ. Демонстрацията там премина без напрежение. Автомобилите се движеха нормално по бул. "Дондуков".

На тротоара пред Партийния дом са разпънати палатки на организацията „Системата ни убива”. 

Снимка: Илияна Шишкова, NOVA

Малко след 21 часа протестиращите се оправиха на традиционното си шествие към „Орлов мост”. Към 22 часа протестиращите блокираха кръстовището там.

По думите им протестът утре щял да бъде наречен „Празник". 

Без ескалация на напрежението на 58-ия протест

Вчера традиционно демонстрантите се събраха на площад „Независимост” след 19:00 часа. Малко след 20:00 часа започнаха да раздават играчки на полицаите. Повод за това им даде финансовата проверка в голяма верига магазини за детски играчки. Според протестиращите причината е, че собственикът на магазините е от техните редици. Според полицията проверката е била планова, наред с още 14 такива в други дружества. Допълват още, че вътрешният министър вече е разговарял с управителя на фирмата, а проверката била прекратена.

От трибуната организаторите от т.нар. „Отровно трио" призоваха протестиращите днес да се съберат в 09:00 сутринта пред Софийския районен съд. Там ще се гледат мерките за неотклонение на над 20 души, които бяха задържани на протеста на 2 септември.

След 21:00 часа вместо на традиционното си шествие до „Орлов мост”, по-голямата част от протестиращите останаха в „Триъгълника на властта" и изградиха нов палатков лагер. Друга част от протестиращите блокираха „Орлов мост”, но там палатки не бяха разпънати. Ескалация на напрежението нямаше. През нощта движението отново беше възстановено.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.