Собственикът на животното обясни, че досега то не е създавало проблеми

9-годишно дете е нападнато от куче в монтанското село Горно Церовене. То е настанено в болница. Направена му е спешна операция на скалпа. По време на инцидента детето е било с по-малката си сестричка.

Как да действаме при среща с агресивно куче

Момчето се възстановява в болницата в Монтана.  „Състоянието му е добро. На главата има 48 шева. Малката ми дъщеря, която е била с него, ми разказа, че докато се спускали с триколката си, кучето излязло и те го погалили леко. То се отдръпнало и те тръгнали да се приберат. Тогава кучето скочило на сина ми”, разказа бащата на пострадалото дете Георги Иванов.

Собственикът на животното обясни, че досега то не е създавало проблеми. „Не е породисто. Не знам какво се е случило, защото бях на работа. Кучето не се отвързва – за една година това се случва за втори път. Беше вързано със синджир. В суматохата убих кучето”, посочи още той.

Бездомно куче нахапа 6-годишно дете в Дупница

Хората в селото се оплакват, че в населеното място има много бездомни кучета, както и домашни животни, които излизат извън дворовете на къщите.

Нападение от питбул в опасна близост до деца

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.