Агресивно животно уби друго куче пред погледите на деца и родители

Питбул уби друго куче пред погледите на деца и родители в близост до детска площадка. Хората все още са в шок от случилото се и недоумяват как собственикът на питбула го е оставил без надзор и без намордник. В съседство до детската площадка се намира и място за разходка на кучета и родителите са притеснени за децата си.

„Всичко се случи около 17:30 часа, когато площадката е пълна с деца. В кучешката площадка имаше питбул, който бе видимо агресивен. Той прокопа дупка за секунди и излезе от площадката. Хвана малко кученце, което преминаваше покрай мрежата. Всичко това пред погледа на децата”, разказва Радина Грозева, свидетел на случката.

Родители разказват, че това не е първият такъв случай. Имали са много и различни проблеми свързани с кучета.

 

 

„Определено тази площадка за кучета трябва да бъде премахната. Никой не се грижи за нея и тя представлява опасност за децата ни. Едно голямо куче може да излезе много лесно”, допълват родители.

„За разхождане на куче без намордник глобата е 100лв. Според мен проблемът е отношението на собственика към животните. Случилото се е престъпление и би следвало да се разследва от прокуратурата и полицията. Там вече наказанията са различни. Тази година има над 10 акта от такъв тип”, коментира зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.