Столетницата се събра на пленум, на който резултатът от вътрешните избори е основна тема

Сблъсъци в БСП след избора на председател на партията. Конкурентите на Корнелия Нинова и вътрешната й опозиция я атакуваха остро на започналия минути преди 12 часа пленум на Националния съвет на партията.

„Карай направо” в аванс: Георги Свиленски за избора на Нинова

Резултатът от вътрешните избори е основна тема. Според вътрешната опозиция вотът е бил опорочен. Имало е множество сигнали за нарушения, за това поискаха създаване на анкетна комисия. Междувременно привържениците на Нинова заявиха, че това са лъжи и вотът е преминал нормално.

Георги Тодоров, който се отказа от лидерската битка, дойде на „Позитано” 20 с два „Оскар”-а. Единият бил за лидера на партията Корнелия Нинова за главна роля. А кой е главният сценарист и за кого е втората статуетка, Тодоров не пожела да коментира.

Нинова печели изборите за председател на БСП с над 81%

„ Аз ще предложа нарочна комисия, която да разгледа работата на ЦИК и всеки подадени жалби. ЦИК обявяват около 50 жалби, но те са може би над 1000 с тези, подадени по места”, смята Красимир Янков.

„Докарваха ги с колички, беше направено така, че да се организира вота. Смятам, че тази победа ще я победи. Ако ме разбирате правилно”, каза  Георги Гергов.

Спор в БСП дали вотът за лидер на партията е бил честен

„Знаете резултата, аз ще го проверя, защото ми е приятно да го чувам. Над 67% активност, над 81% за Корнелия Нинова. Това е достатъчно красноречиво. Партията е мобилизирана”, заяви  Филип Попов.

„Членовете на БСП доказаха, че са хора, които разбират за какво става въпрос, и че като отговорни граждани се отнасят отговорно към задълженията си”, каза Таско Ерменков.

Днешното заседание на Националния съвет на БСП е последно, тъй като следващата събота Конгресът на партията ще избере нов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си